Foto: LETA
Būtu neglīti, ja es atgrieztos darbā Rīgas domē (RD), atzina kādreizējais RD Pilsētas attīstības departamenta direktors Pēteris Strancis.

Viņš norādīja, ka pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma laiku ir pavadījis kopā ar ģimeni.

"Tikai tagad esmu sācis skatīties, kas noticis darba tirgū laikā, kamēr biju ieslodzījumā, tāpēc vismaz pagaidām par konkrētiem nākotnes plāniem nevaru runāt," sacīja Strancis.

Jau vēstīts, ka tā dēvētajā RD kukuļošanas lietā iesaistītajam Strancim joprojām ir darba attiecības ar RD, un šobrīd viņš atrodas bezalgas atvaļinājumā - to apstiprināja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņa").

Viņš norādīja, ka Strancim nekad nav bijušas pārtrauktas darba attiecības ar pašvaldību, un bezalgas atvaļinājumu viņš noformējis tūlīt pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma. "Tieši tāpēc pašreizējais Pilsētas attīstības departamenta reālais vadītājs joprojām skaitās pienākumu izpildītājs," sacīja Ušakovs.

Rīgas mērs arī norādīja, ka gadījumā, ja pēc galīgā tiesas sprieduma nolasīšanas izrādīsies, ka Strancim vairs nav jāatgriežas ieslodzījuma, dome meklēs "tiesiski korektus risinājumus", kā pārtraukt ar viņu darba attiecības".

Tāpat jau ziņots, ka kādreizējam RD Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilnim Štramam prokurors prasa piespriest sešus gadus un trīs mēnešus ieslodzījumā ar mantas konfiskāciju, bet Strancim četrus gadus un divus mēnešus ar mantas konfiskāciju.

Tāpat prokurors prasa piespriest bijušajai RD amatpersonai Raimondam Janitam - vienu gadu, astoņus mēnešus un 25 dienas ieslodzījumā bez mantas konfiskācijas, bet uzņēmējai Inārai Vilkastei - vienu gadu, 10 mēnešus ieslodzījumā un daļēju mantas konfiskāciju.

Ņemot vērā, ka daļa no apsūdzētajiem atradušies ieslodzījuma vietās, notiesājoša sprieduma gadījumā, cietumā "būtu jāiet" Štramam un Vilkastei. Tā kā Štrams apcietinājumā pavadījis divas trešdaļas no iepriekš piespriestā soda, viņš uzreiz var lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!