Foto: Publicitātes foto

Trešdien Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā tikās ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) Ministru prezidentiem, lai pārrunātu aktuālākos Eiropas un valstu sadarbības jautājumus. Ministre aicinājusi ministrus pievērst uzmanību stratēģiskās komunikācijas nozīmei, portālu "Delfi" informēja Aiva Rozenberga, Ministru prezidentes preses sekretāre.

Straujuma sanāksmē uzsvēra, ka Latvija ir daudz darījusi stratēģiskās komunikācijas jautājumu virzībai. Pēc Ministru prezidentes sacītā, NVO šobrīd veido Baltijas mediju izcilības centru Rīgā,lai uzlabotu žurnālistikas kvalitāti Baltijas valstīs un Austrumpartnerības valstu telpā.

Tāpat viņa akcentēja, ka Latvijas prezidentūras laikā ES Padomē tika izstrādāts Stratēģiskās komunikācijas rīcības plāns. "Tagad to nepieciešams aktīvi īstenot dzīvē," sacīja Straujuma.

Tikšanās laikā Latvijas valdības vadītāja aicināja NB8 sadarbības platformu turpināt stiprinātšogad dibināto NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbību. Tāpat Straujuma
uzsvēra, ka "ir svarīga lielāka sinerģija, savstarpēja mijiedarbība starp ES un NATO darbībām stratēģiskās komunikācijas jautājumos gan praktiskā, gan politiskā līmenī".

Ministru prezidente akcentēja, ka Eiropai ir nepieciešama proaktīva stratēģiskā komunikācija,veidojot savu stāstu par Eiropu un tās nākotni.

Straujuma piebildusi, ka Latvija kā nākamā NB8 koordinatore turpinās attīstīt stratēģisko komunikāciju kā prioritāti NB8 valstu sadarbībā 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!