Foto: Reuters/Scanpix

Daudzi cilvēki ir ekonomiskie migranti, nevis kara bēgļi, intervijā sacīja par demisiju paziņojusī valdības vadītāja Laimdota Straujuma .

Viņa atzina, ka viez vai tagad ir iespējams pateikt, cik daudzi šeit ir ienākuši tikai tāpēc, ka Eiropas robeža ir vaļā, bet cik tiešām ir bēguši no kara šausmām.

"Domāju, ka ļoti liela daļa ir ekonomiskie bēgļi no Sīrijas kaimiņvalstīm. Tāpat daudz ekonomisko bēgļu ir no ES neietilpstošajām Balkānu valstīm - te runa ir par Serbiju un citām valstīm. Var, protams, nosodīt Ungārijas līderi Viktoru Orbanu, ka viņš ceļ žogus gar valsts robežu, bet mēs arī vietām celsim žogus, un es uzskatu, ka tas ir pareizi. Labāk vispirms tur, kur ir iespējamas nelegālās migrantu plūsmas, uzcelt žogu, nekā pēc tam skatīties un domāt, ko darīt. Ir zināms, ka mums žogi būs tajās vietās, kur varētu būt problēmas," sacīja premjere.

Straujuma arī atzina, ka žogu var apiet, bet "tas tomēr radīs zināmas grūtības".

"Tas jādara, ja mēs gribam saglabāt Šengenas zonu, kas ir ļoti svarīga - negribam taču atjaunot robežkontroli ar Lietuvu un Igauniju, vai arī nonākt situācijā, kāda bija deviņdesmito gadu sākumā, kad bija milzīgas rindas pie Polijas robežas," piebilda valdības vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!