Foto: LETA

Neskatoties uz to, ka valdība vakar konceptuāli atbalstīja Latvijas turpmāko dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA), līdzekļi nepieciešamajām iemaksām vēl būs tikai jāmeklē, turklāt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) tas būs jādara "savos apcirkņos", trešdien žurnālistiem norādīja premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Straujuma sacīja, ka Finanšu ministrija saredz iespējas IZM nepieciešamos līdzekļus atrast savā budžetā. Tomēr Straujuma atzīmēja, ka protokollēmumā būšot ietverts punkts arī par iespējamajiem papildu finansējuma avotiem.

"Es gribētu, lai IZM domātu par zinātnes attīstību, nevis skatītos kaut kādas tehniskas lietas vai šķēršļus," komentēja Straujuma.

Jau ziņots, ka pēc vairākām jautājuma skatīšanas atlikšanām valdība 27.janvārī konceptuāli atbalstīja Latvijas turpmāko dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA) Eiropas Sadarbības valsts statusā, tomēr šim mērķim nepieciešamo finansējumu vēl tikai meklēs.

Valdības sēdē Izglītības un zinātnes ministrija tika prasījusi piešķirt 1,38 miljonus eiro maksai par Latvijas dalību EKA un ministrijas darbinieku atlīdzībai un tehniskajam nodrošinājumam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, tomēr prasība netika atbalstīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!