Foto: LETA

Lai varētu runāt par skolotāju algu reformu no nākamā gada 1.septembra, Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) līdz 1.jūlijam ir jāizstrādā konkrēts modelis pedagogu algu aprēķināšanai un izmaksai, trešdien intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) rīta raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Runājot par nepieciešamo finansējumu šai pozīcijai, valdības vadītāja sacīja, ka IZM budžetā papildu plānots vairāk nekā 31 miljons eiro. Savukārt aptuveni desmit miljoni no tiem plānots atvēlēt tieši algu palielināšanai konkrētām skolotāju kategorijām.

Valdība esot gatava IZM piešķirt vēl papildu līdzekļus nākamā gada otrā pusē gadījumā, ja būs izstrādāts skaidrs skolotāju algu modelis. Šogad septembrī IZM sāka divus "pilotprojektus", ar kuriem plānots pārbaudīt derīgāko un atbilstošāko skolotāju atalgojuma modeli.

Patlaban modeļa ieviešanai valdība budžetā paredzējusi trīs miljonus eiro, taču vienlaikus valdības vadītāja intervijā solīja, ka nepieciešamības gadījumā tam atradīsies arī papildu līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!