Foto: LETA

Izvēloties jauno aizsardzības ministru, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) konsultēsies ar līdzšinējo ministru, jaunievēlēto Valsts prezidentu Raimondu Vējoni (ZZS).

Intervijā Latvijas Radio raidījumā "Darbojošās personas" Straujuma atzina, ka viņai patlaban nav neviena vārda, ko nosaukt, kas varētu būt kandidāti uz šo amatu. Vispirms viņa runāšot ar Vējoni, lai noskaidrotu viņa viedokli.

Pirms prezidenta vēlēšanām netika domāts par iespējamiem kandidātiem aizsardzības ministra amatam, atzina premjerministre. Lai gan viņai bijusi sajūta, ka prezidents tiks ievēlēts pirmajā vēlēšanu kārtā, tomēr vienlaikus bažas pastāvējušas. Tāpēc arī kandidāti nav meklēti. Turklāt vēl ir mēnesis laika, līdz Vējonis sāks pildīt jaunos pienākumus, viņa atgādināja.

Straujuma atteicās komentēt, cik liela ir iespēja, ka aizsardzības ministra krēslā pēc Vējoņa varētu sēsties Raimonds Bergmanis vai Aivars Straume. Vienlaikus viņa atzina, ka šie cilvēki ir piemēroti, jo abiem ir nepieciešamā izglītība un Bergmanis ir strādājis aizsardzības nozarē, bet Straume - iekšlietu.

Kā ziņots, publiski izskanējušajiem kritērijiem kā atbilstoši aizsardzības ministra amata kandidāti tiek minēti Bergmanis un Straume, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Vislielākās izredzes tikt uzrunātam ieņemt šo amatu esot Bergmanim.

Jaunā aizsardzības ministra kandidatūra būtu jādeleģē viņa pārstāvētajai ZZS, uzskata Ministru prezidente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!