Foto: AFP/Scanpix

Demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") pēdējā viņas vadītā Ministru kabineta sēdē izteica vēlējumu jaunajai valdībai sagaidīt Latvijas simtgadi 2018.gadā.

"Izaicinājumi būs vienmēr, bet vēlēsim jaunajai valdībai un visai mūsu valstij sagaidīt Latvijas simtgadi," sacīja Straujuma.

Runājot par valdības paveiktajiem darbiem, premjerministre minēja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē vadīšanu. "Mēs visi zinām, cik tas bija sarežģīti. To nevarēja iemācīties, mēs to mācījāmies visu pusgadu," viņa teica.

Straujuma atzina, ka valdībai bija jārisina dažādi šķēršļi un problēmas.

"Man gribētos, lai arvien vairāk Ministru kabinets būtu vieta, kur valdība runātu par nākotnes izaicinājumiem, darbiem, par attīstību. Es ticu, ka soli pa solim mēs uz to iesim. Mēs saskārāmies ar to, kas bija vēl no krīzes, "Liepājas Metalurgu", "airBaltic", "Citadeli". Arī jaunajai valdībai nevaram solīt, ka nekas nenotiks. Izaicinājumi būs vienmēr," pauda politiķe.

Viņa atzīmēja, ka visi vēlas Latvijas uzplaukumu un iedzīvotāju laimi.

Uz pēdējo Straujumas valdības sēdi slimības dēļ nav ieradušies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Jau vēstīts, ka Straujuma pērn 7.decembrī paziņoja par demisiju. Valsts prezidents 13.janvārī premjera amatam nominēja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputātu Māri Kučinski. Balsojums par Kučinska valdību plānots ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!