Foto: Saeimas administrācija

Būtu pareizi, ja valdības vadītājai nebūtu jāiejaucas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbā, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjere Laimdota Straujuma, kura vēl konkrētus soļus biroja konflikta risināšanā neatklāja.

Premjere atgādināja, ka ir jāsagaida pirmās tiesu instances pilnais spriedums, ar kuru nolemts atjaunot no amata KNAB atbrīvoto Jutu Strīķi. Pēc iepazīšanās ar motivēto spriedumu, Straujuma plāno tikties gan ar KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku un Strīķi, kā arī ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru.

Straujuma pauda, ka pareizi būtu, ja valdības vadītājai nevajadzētu iejaukties vienas iestādes darbā. Taču, ja tās vadītāji nespēs sastrādāties, tad bez iejaukšanās neiztikt. Premjera gan norādīja, ka viņa nevar Strīķi un Streļčenoku atbrīvot no amata, tikai to ierosināt parlamentam, kurš var arī lemt pretēji.

Šobrīd galvenais jautājums ir, vai abas KNAB amatpersonas spēs sastrādāties, ko Straujuma arī skaidros.

Jau vēstīts, ka 10.aprīlī tiesa atcēla Streļčenoka lēmumu par Strīķes atbrīvošanu no amata un atjaunoja viņu darbā nekavējoties. KNAB pēc sēdes paziņoja, ka tiesas spriedumu pārsūdzēs.

KNAB priekšnieks savu vietnieci atlaida, jo viņa bija zaudējusi darba devēja uzticību. Streļčenoks šādu lēmumu bija pieņēmis jau iepriekš, divas reizes to atcēla toreizējais premjers Valdis Dombrovskis, bet trešo reizi - atbrīvošanu no amata par prettiesisku atzina tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!