Foto: LETA

Jaunajai valdībai būs ļoti svarīgi turpināt pašreizējās Valda Dombrovska (V) valdības uzņemto kursu makroekonomikā, uzskata "Vienotības" izvirzītā Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V).

Viņa žurnālistiem sacīja - svarīgi, lai izveidotā labēji centriskā valdību turpinātu pašreizējus uzstādījumus arī pēc vēlēšanām.

Premjera amatam izvirzītā kandidāte arī atzina, ka viņai bija pārdomu laiks, tomēr viņa pieņēma lēmumu uzņemties šo posteni, ja tam piekritīs koalīcijas partneri un Valsts prezidents nominēs viņu šim amatam.

Straujuma arī stāstīja, ka, viņasprāt, nākamās valdības būtiskie darbi būs saistīti arī ar Eiropas Savienības (ES) fondiem, jo nepieciešams izstrādāt programmu, kas vēl jāsaskaņo Eiropas Komisijā. Tāpat, pēc viņas domām, nepieciešams mazāk ES fondu administrējošu institūciju. Tagad šādas vienības ir gandrīz katrā ministrijā, bet tās būtu jākonsolidē, uzskata Straujuma.

Ļoti būtiski pēc Zolitūdes traģēdijas izvērtēt, kādi uzlabojumi nepieciešami būvniecības procesā, iespējams, arī civilās aizsardzības procesā un darba organizācijā, uzskata Straujuma.

Būtiska esot arī gatavošanas Latvijas prezidentūrai ES Padomē. Tāpat, pēc Straujumas domām, jādara viss iespējamais, lai samazinātu nevienlīdzību sabiedrībā.

Premjera amatam virzītā Straujuma arī skaidroja, ka lēmums iestāties "Vienotībā" ir viņas pašas vēlme. Par to esot ticis runāts arī iepriekš, kad Straujumai piedāvāts uzņemties zemkopības ministres amatu, bet pašreizējais valdības veidošanas process un viņas izvirzīšana premjera amatam paātrinājusi lēmuma pieņemšanu šajā jautājumā.

Straujuma no "Vienotības" saraksta startēs arī nākamajās Saeimas vēlēšanās.

Kā ziņots, "Vienotība" šovakar valdes sēdē nolēmusi par Ministru prezidenta amata kandidātu virzīt pašreizējo zemkopības ministri Straujumu.

Pēc valdes sēdes "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem apliecināja, ka pieņemti divi lēmumi - Straujuma uzņemta partijas rindās, kā arī "Vienotība" viņu nolēmusi izvirzīt par premjera amata kandidāti.

Jau rīt, 6.janvārī, plkst.15 "Vienotības" pārstāvji dosies pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa, lai pārrunātu šo jautājumu. Tāpat jaunnedēļ tiks sāktas politiskās konsultācijas. Jau rīt notiks saruna ar Reformu partiju, bet pēc tam šis jautājums tiks pārrunāts ar pārējiem potenciālās koalīcijas partneriem, lai varētu diskutēt par nākamās valdības aprisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!