Foto: LETA

Vērojot, cik nomelnojošas bijušas kampaņas pirms 12.Saeimas vēlēšanām, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) neizslēdz iespēju, ka arī balsu pirkšanas gadījums Latgalē par labu Dzintaram Zaķim (V) ir bijusi provokācija.

"Es runāju ar Zaķi, un viņš teica, ka nav to darījis. Es gribu, lai izmeklēšana ir godīga. Ja atklāsies negācijas, es ticu, ka viņš ir pietiekoši profesionāls politiķis, lai pats aizietu," intervijā pauda Straujuma.

Viņa gan negribētu, lai tā izrādītos provokācija, bet vienlaikus nevēlas, lai patiešām apstiprinās, ka notikusi balsu pirkšana par labu Zaķim. Tomēr esot skaidrs, ka vainīgajam jāsaņem sods, pat ja tas būs Zaķis.

Vaicāta, par ko liecina, ka iedzīvotāji ir gatavi pārdot savu balsi par pieciem eiro, viņa uzsvēra, ka ir jāizglīto sabiedrība visos līmeņos, jau sākot ar bērniem. "Ja cilvēks domā un grib kaut ko sasniegt, viņš nepārdos sevi par "piecīti". Ir runa par savu, par tautas pašapziņu, un pamatā tam ir izglītība," teica Straujuma.

Jau ziņots, ka Drošības policija sākusi vairākus kriminālprocesus saistībā ar iespējamajiem balsu pirkšanas gadījumiem 4.oktobrī notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās. Vienā no sākumā ierosinātajām lietām ir aizdomās turētais, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saistībā ar balsu pirkšanas skandālu Latgalē Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (V) apturējis darbību "Vienotībā". Zaķis savu darbību partijā apturējis līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos. Zaķis pārmetumus noliedz un uzsver, ka vēlēšanu kampaņa bija godīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!