Foto: LETA

Bijusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) noraida pārmetumus par viņas vadītās valdības pakļaušanos Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) spiedienam.

Iepriekš "Vienotības" politiķe Solvita Āboltiņa partijas kongresā sacīja, ka būtu jāatbild uz jautājumu, vai tā tiešām bija "Vienotības" valdība.

Straujuma sacīja, ka kategoriski noraida saistību ar ZZS. Tāpat viņa apliecināja, ka arī turpmāk darbosies "Vienotībā". Plašākus komentārus politiķe nesniedza.

Āboltiņa iepriekšējā nedēļa "Vienotības" kongresā problēmas partijā saistīja ar iekšējiem strīdiem un iepriekšējās valdības ne pārāk sekmīgu darbību. Viņa norādīja, ka Straujuma uzņēmusies vadīt valdību "sarežģītā laikā". "Taču drīz pēc 12.Saeimas vēlēšanām "Vienotībai" nācās apjaust, ka patiesībā savu valdību tā vada vien teorētiski," pauda Āboltiņa.

Vienlaikus Āboltiņa teica, ka "negrib ticēt koalīcijas partneru ausī čukstētajam, ka patiesībā jau tā ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdība". "Taču atbildes uz jautājumu, kā premjeres biroja vadītājs tūlīt pēc valdības demisijas kļuva ne vien par ZZS biedru, bet ieguva arī Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra amatu, visticamāk, nav nevienam šajā zālē," turpināja politiķe.

"Neskaitāmām baumām un mītiem apvītais valdības demisijas jautājums turpinās savu dzīvi, tāpat kā daudzas ar "Vienotības" un manu vārdu saistītas leģendas, ko, jāatzīst, pārsvarā kultivē mūsu koalīcijas partneri privātās sarunās ar "Vienotības" pārstāvjiem, taču patiesais jautājums, uz kuru mums godīgi jāatbild - vai tā tiešām bija "Vienotības" valdība?" norādīja Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!