Foto: LETA

"Mūsu Satversme nosaka, ka Latvija ir demokrātiska un tiesiska valsts, un es pildīšu Latvijas tiesas lēmumu," tā uz policijas plāniem, piemērot viņai administratīvo sodu par aģitācijas pārkāpumiem, reaģējusi premjere Laimdota Straujuma (V).

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V ) un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) par aģitācijas kārtības pārkāpšanu, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

""Vienotība" uzvarēs. Es ticu, ka "Saskaņas centrs" tomēr neiegūs tik daudz balsu, jo ir svarīga drošība mūsu valstī. Man personīgi nav pārliecības par "Saskaņas centru" un Latvijas neatkarību," Straujuma 4.oktobrī - vēlēšanu dienā - pēc nobalsošanas paziņoja žurnālistiem.

Pēc policijas paziņojuma par gaidāmo sodu, Straujuma no saviem vārdiem neatkāpjas. "Uzskatu, ka partijas "Saskaņa" sadarbība ar Vladimira Putina partiju "Vienotā Krievija" pašreizējos apstākļos ir nepieņemama. "Vienotā Krievija" un Vladimirs Putins ir atbildīgi par situāciju Ukrainā, par agresīvajām darbībām pret savu kaimiņvalsti un brāļu tautu. Latvija un Eiropas Savienība stingri iestājās par Ukrainas neatkarību un kategoriski nosoda Krievijas agresīvās darbības pret Ukrainu," portālam "Delfi" norāda premjere.

"Arī turpmāk vērsīšos pret aktivitātēm, kas var vājināt Latviju un apdraudēt mūsu sabiedrotos," apsola Straujuma.

Ziņots, ka Ušakovs plānoto sodu komentējis, sakot, ka tas ir burvīgs kompliments.

"Vēlēšanu dienā savos "Facebook" un "Twitter" profilos es aicināju balsot par partiju "Saskaņa". Par to man grasās uzlikt naudas sodu 70 eiro apmērā. Manuprāt, tas ir burvīgs kompliments," norāda Rīgas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!