Foto: LETA

aizsardzības birojam (SAB) papildus jāpārbauda veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), tādēļ viņam pagaidām pielaide valsts noslēpumam piešķirta uz septiņiem mēnešiem, otrdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

"Tā informācija, kas ir man, ka ir nepieciešamas papildu pārbaudes, jo viņam ir bijusi ļoti plaša uzņēmējdarbība," viņa teica.

Straujuma norādīja, ka neplāno tikties ar SAB vadītāju, lai šo jautājumu pārrunātu, jo šī neesot izņēmuma situācija. "Tādi gadījumi ir bijuši. Es nevaru nosaukt konkrētus cilvēkus, bet ir bijuši gadījumi, ka piešķir uz konkrētu laiku," komentēja valdības vadītāja.

"Ja ir piešķirts tagad, tad nav bažu. Ja ir kāda padziļināta izpēte vajadzīga, tad arī skatīsies. Es neticu, ka SAB piešķir pielaidi, ja šobrīd nebūtu pārliecības, ka ministrs var piedalīties sēžu slēgtajās daļās," teica Straujuma.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība) ir saņēmis pielaidi valsts noslēpumam uz septiņiem mēnešiem.

Belēvičs otrdien pēc valdības sēdes slēgtās daļas žurnālistiem apstiprināja, ka ir informēts par to, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) viņam piešķīris pielaidi uz septiņiem, nevis sešiem mēnešiem, kā iepriekš bija izskanējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!