Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) jāpiedāvā ļoti skaidrs pedagogu algu reformas modelis un tad tam tiks meklēts papildu finansējums, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valdības vadītāja uzsvēra, ka nepieciešams ļoti skaidrs algu reformas modelis, ko IZM varētu iesniegt pusgada laikā. Jābūt piedāvātam skaidram priekšlikumam, lai varētu saprast, cik ir skolotāju, cik ir skolēnu, kā tiek rēķināta pedagogu darba samaksa, un tad tam tiks meklēts papildu finansējums, piebilda politiķe.

Pēc viņas vārdiem, nākamnedēļ koalīcija uzklausīs labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) viedokli par sociālo iemaksu griestu atcelšanu. Tas būtu viens no risinājumiem, kā gūt papildu ieņēmumus budžetā, tādējādi būtu arī papildu līdzekļi noteiktām vajadzībām.

Kā ziņots, koalīcijas partneri jau sestdien pauda, ka vēl tiks meklētas iespējas rast līdzekļus pedagogu atalgojumam.

Savukārt iepriekš izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājuma no 1.janvāra 10% apmērā nebūs iespējams.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir paziņojusi, ka 11.decembrī, pieprasot finansējuma palielināšanu, pie Saeimas nama piketā pulcēsies aptuveni 2000 pedagogu no visas Latvijas, iepriekš informēja arodbiedrībā. Šāds lēmums pieņemts, jo, pretēji politisko partiju priekšvēlēšanu solījumiem, valdība nolēmusi jauna pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai no IZM prasītajiem 36 miljoniem atvēlēt vien trīs miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!