Foto: DELFI

Trešdien amatā apstiprinātās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) biroju vadīs līdzšinējais Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) ģenerāldirektors Ringolds Arnītis, kā arī vairāki citi bijušie Zemkopības ministrijas ierēdņi.

Birojā strādās Straujumas līdzšinējie kolēģi - Zemkopības ministrijas biroja vadītāja Vita Razminoviča, kā arī līdzšinējais padomnieks Artis Grinbergs. Birojā darbosies arī Ilze Skrodele, kas būs padomniece juridiskos jautājumos, informē Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Straujumas preses padomnieks Andis Blinds Latvijas Radio apstprināja, ka Skrodele ir Straujumas māsas dēla sieva. Straujuma viņu izvēlējusies par padomnieci, ņemot vērā viņas profesionālās īpašības un to, ka viņai valdības vadītāja var uzticēties.

Razminoviča iepriekš bijusi valsts sekretāra palīdze Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Reģionālās attīstības un pašvaldību ministrijā un Zemkopības ministrijā. Premjeres birojā viņa būs padomniece projektu vadīšanas jautājumos. 

Grinbergs premjerei sniegs padomus ekonomikas un pašvaldību jautājumos. Iepriekš viņš vadījis Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts attīstības plānošanas departamentu.

Savukārt Skrodele iepriekš vadījusi Eiropas Savienības (ES) fondu ieviešanas departamenta ES fondu atbilstības vadības nodaļu Ekonomikas ministrijā. 

Straujumas birojā darbosies arī darbinieki no iepriekšējā premjera biroja: ārlietu padomniece ES jautājumos Alise Balode, ārlietu padomniece Solveiga Silkalna un padomnieks humanitāros un ES fondu jautājumos - Ints Dālderis (V) .

Dālderis bija arī viens no partijas "Vienotība" izvirzītajiem kandidātiem premjera amatam.

Jaunās Ministru prezidentes padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos būs Andis Blinds, kurš līdz šim šo darbu veica arī Zemkopības ministrijā.

Kā vēstīts, trešdien Saeima apstiprināja jauno - Straujumas izveidoto - valdību. Tajā strādās finanšu ministrs Andris Vilks (V), izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), veselības ministre Ingrīda Circene (V), satiksmes ministrs Anrijs Matīss, ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), tieslietu ministre Baiba Broka (NA), kultūras ministre Dace Melbārde (NA), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA), kā arī labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!