Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbu formāli pārraugošā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) negatavojas izšķirt strīdu starp KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un viņa vietnieci Jutu Strīķi, kura ar tiesas spriedumu, ar kuru tika atcelts Streļčenoka rīkojums par viņas atlaišanu, tagad atjaunota darbā.

Intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" premjerministre ieilgušo konfliktu starp Streļčenoku un Strīķi, kuru viņš vairākkārt atlaidis, nodēvēja par cirku. Viņa norādīja, ka, ņemot vērā to, ka KNAB priekšnieks solījis pārsūdzēt Strīķei labvēlīgo Rīgas Centra rajona tiesas spriedumu, pati negatavojas iejaukties šajā situācijā.

Valdības vadītāja uzskata, ka strīdniekiem, proti, Streļčenokam un Strīķei pašiem jāizlemj, kurš no viņiem atstās darbu KNAB, ja reiz sastrādāties viņi nespēj.

"Delfi" jau ziņoja, ka pēc 24. aprīļa, kad būs pieejams pilns Strīķei labvēlīgā tiesas sprieduma teksts, premjerministre gatavojas tikties ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, ar kuru iecerējusi apspriest situāciju KNAB. Tikmēr vairāki koalīcijas partiju politiķi jau izteikuši pieļāvumu, ka jautājums par Streļčenoka nomaiņu, ja līdz tai nonāks, būs jāizlemj nākamajai Saeimai, kura tiks ievēlēta šā gada oktobrī.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!