Foto: LETA
Ņemot vērā veselības ministra Gunta Belēviča iepriekšējo darbību farmācijas nozarē, premjere un ministrs vienojušies, ka viņš ar farmācijas jautājumiem kā ministrs vairs nenodarbosies.

"Viņš vakar mani telefoniski informēja, ka viņš vairs ar farmāciju nenodarbosies kā ministrs un nenesīs politiskos piedāvājumus. Mēs vakar izrunājām šīs lietas gan pagātni, gan tagadni, ka jāpavelk būtu svītra farmācijai. Ministrs mani informēja, ka ir daudz citas lietas, ar ko Veselības ministrijai nodarboties," ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" informēja Straujuma.

Jau ziņots, ka, kļūdams par veselības ministra amata kandidātu, Belēvičs atstāja aptieku un zāļu lieltirgotavas "Saules aptieka" valdi. Valde tādējādi turpina darboties triju cilvēku sastāvā, un tajā atrodas Vija Belēviča, Artūrs Belēvičs un Anita Pozņaka. "Saules aptieka" sastāvā darbojas trīs struktūrvienības – viena aptieka, tās filiāle un medikamentu vairumtirdzniecības noliktava.

Saskaņā ar likumu valsts amatpersonai ir aizliegts, pildot pienākumus, veikt darbības, kurās šī valsts amatpersona, tās radinieki vai darījumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresēti.

Iepriekš Saeimā vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, lūdzot Saeimai atļauju Belēvičam piemērot administratīvo sodu, jo, vērtējot ministra lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu pret Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktori Ingunu Adoviču, saskatīja interešu konfliktu. Gala lēmums par to nav pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!