Foto: LETA

Valdības vadītājas Laimdotas Straujumas (V) atbalsts sabiedrībā ir augstāks nekā jebkuram citam no Latvijas kādreizējiem premjeriem, un nav iemesla pēc vēlēšanām mainīt Ministru prezidentu, kam ir tik augsts vērtējums sabiedrībā, LNT raidījumā "900 sekundes" teica "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Tādēļ "Vienotībai" nav iemeslu rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām meklēt citu premjera amata kandidātu. Tomēr šo lēmumu vēl jāpieņem partijai.

Savukārt eirokomisārs Andris Piebalgs, kurš izlēmis pievienoties "Vienotībai", Saeimas vēlēšanās negrasās kandidēt, tomēr varētu būt partijas premjera amata kandidāts nākotnē.

Āboltiņa noraida izskanējušos viedokļus, ka pēc ekspremjera Valda Dombrovska ievēlēšanas Eiropas Parlamentā izvirzīšanas eirokomisāra amatam, Saeimas vēlēšanās partijai vairs nav spilgtu kandidātu.

Pēc iekšlietu ministra Riharda Kozlovska un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pievienošanās "Vienotībai" līderu soliņš esot tik garš, ka partijai būs grūtības izlemt, kā tos sarindot vēlēšanu sarakstā, apgalvo Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!