Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") izvērtēs, vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (Nacionālā apvienība) varēs palikt amatā, ja piedalīsies leģionāru gājienā 16.martā.

"16.marts ir datums, kas ir diskutabls no abām pusēm. Valdība kā tāda nepiedalās šajos pasākumos," žurnālistiem sacīja Straujuma.

Viņa pēc Ministru kabineta komitejas sēdes ar Cilinski pārrunāja vides ministra piedalīšanos 16.marta pasākumos un žurnālistiem atzina, ka Cilinska argumentāciju doties leģionāru gājienā saprot. "Es viņu varu saprast, jo viņš ir 16 gadus gājis. Un viņam ir savs pamatojums, kāpēc viņš to dara," viņa teica.

Straujuma arī norādīja, ka Cilinskis neatbalsta ne fašismu, nacismu, ne arī komunismu, tomēr esot jāizvērtē dažādi provokāciju draudi, kas varētu būt, viņam piedaloties leģionāru gājienā.

"Cilinska kungs ies, to viņš pateica presei un arī man. Viņš arī izskaidroja savu argumentāciju, un vairāk es šobrīd negribu komentēt, kāda būs mana rīcība, jo man ir vajadzīga papildu informācija ne tikai no Cilinska kunga, bet arī no drošības iestādēm," uzsvēra Straujuma.

Ministru prezidentes preses sekretārs Andis Blinds aģentūrai BNS pastāstīja, ka valdības vadītāja iepriekš jau esot paudusi, ka ministriem nevajadzētu piedalīties 16.marta pasākumos, tomēr, vai tādēļ viņi zaudēs savus amatus, esot jāizvērtē vairāki faktori. "Jāizvērtē situācija kopumā," sacīja Blinds.

Plašākus komentārus Straujuma varētu sniegt pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes, kurā arī plānots spriest par ministru dalību 16.marta pasākumos.

Jau vēstīts, ka TV3 svētdien vēstīja, ka Cilinskis uz jautājumu, vai apsver iespēju doties 16.marta gājienā, atbildēja: "Es neapsveru iespēju doties. Es tur došos," norādot, ka Valsts policijas uzdevums ir rūpēties par to, lai valsts drošība tiktu nodrošināta. Cilinskis raidījumam nenoliedza, ka gatavojas iespējai pēc 16.marta savu amatu arī atstāt.

Rīgas dome ir atļāvusi visus pieteiktos 16.marta pasākumus, taču nav panākta vienošanās par skaņu pastiprinošu ierīču izmantošanu Brīvības pieminekļa tuvumā, kādēļ "Apvienība pret nacismu" vērsusies tiesā.

Pasākumus 16.martā Rīgas centrā rīkos "Daugavas vanagi", kā arī tā dēvētā antifašistu organizācija, kas protestēs pret leģionāru piemiņas pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!