Foto: LETA / LETA / AP/Scanpix / Vitaly V. Kuzmin
Latvijas Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) trešdien Strasbūrā iztaujāja Eiropas Parlamenta deputāti, bet tikmēr Latvijā Zolitūdes traģēdijas lietā tika atklāts trešais aizdomās turamais – arhitekts Andris Kalinka. Pazīstamais latviešu tenisists Ernests Gulbis savā pirmajā 2015.gada mačā zaudēja čeham Jirži Veselijam, bet prokrieviskie kaujinieki Ukrainas austrumos pirmo reizi pielietoja smago ugunsmetēju sistēmu „Buratino”. Portāls „Delfi” piedāvā ieskatu trešdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Eiropas Savienībā (ES) vēl joprojām jūtama finanšu krīzes ietekme, ceturtdien, 14.janvārī, uzrunājot Eiropas Parlamenta (EP) deputātus Strasbūrā, norādīja Latvijas premjere
Laimdota Straujuma
( V).

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Zolitūdes traģēdijas
izmeklēšanā
Valsts policija
par aizdomās turēto atzinusi vēl vienu personu, kā arī lēmusi vēl vienam uzņēmumam piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekli.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Latvijā ir sākusies intensīva gripas izplatība un tuvākajā laikā saslimstība turpinās pieaugt. Jau ir reģistrēts arī viens nāves gadījums slimniekam ar laboratoriski apstiprinātu gripu, portālu "Delfi" informēja
Slimību profilakses un kontroles centrs
(SPKC).

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Oklendas 250 punktu turnīra otrās kārtas spēlē ar 2-6, 6-3, 6-1 zaudēja čeham Jirži Veselijam, ciešot neveiksmi savā pirmajā 2015.gada mačā.

Lasīt vairāk

Prokrieviskie kaujinieki
Ukrainas
austrumos pirmo reizi kaujā izmantojuši smago ugunsmetāja sistēmu "Buratino", atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) štāba paziņojumu, ziņo aģentūra UNIAN.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Programmā pirmā mājokļa iegādei atbalstu iecerēts sniegt nedaudz vairāk kā 200 ģimeņu, trešdien žurnālistiem teica ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Saeimas
Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien nolēma izvērtēt deputāta Artura Kaimiņa (LRA) uzvedību "
Spēlmaņu nakts
" balvu pasniegšanas ceremonijā, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Lasīt vairāk

Internetā publicēts jauns satīras žurnāla "
Charlie Hebdo
" slaktiņa rīkotāju bēgšanas video, ko uzņēmis kāds nejaušs notikuma aculiecinieks.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Eiropas Cilvēktiesību tiesa
(ECT) atzinusi par daļēji pamatotu Dzintras Elbertes sūdzību, kurā viņa vērsās pret Latviju, jo 2001.gadā avārijā bojā gājušajam vīram bija izņemti audi – smadzeņu apvalks, kā arī, saņemot vīra mirstīgās atliekas, viņa kājas bija sasietas. Sieviete bijusi spiesta mirušo vīru apglabāt šādā stāvoklī.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto

Janvārī apgādā "Mansards" klajā nākusi Olgas Pētersones grāmata "Casta diva", kurā uz dažādiem ar mākslu un dzīvi saistītiem jautājumiem atbild Latvijas operas dīvas - Inese Galante, Sonora Vaice, Inga Kalna, Elīna Garanča, Kristīne Opolais, Marina Rebeka un Liene Kinča.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Latvijā viedtālruņu lietotājiem ir izstrādāta mobilā aplikācija "HealthPoint", kas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (
NMPD
) mediķiem palīdzēs noteikt zvanītāja atrašanās vietu, portālu "Delfi" informē NMPD.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Gada pirmās nedēļas ir īstais laiks, kad sākt jaunu, skaistu dzīvi - bez liekiem tēriņiem par pārtiku un virtuvē bezjēdzīgi pavadītām stundām, ko vari veltīt daudz interesantākām nodarbēm. Mēs, iedvesmojoties no
thekitchn.com
, sastādījām sarakstu, kas ļaus tev saplānot ēdienkarti visai nedēļai, kļūstot par sava laika un kredītkartes pavēlnieku.

Lasīt vairāk

Iespējams, jau tuvākajā laikā apnicīgie, garie lidojumi varētu kļūt interesantāki. Zemo cenu aviokompānijas
Ryanair
pasažieri drīzumā lidojuma laikā savos mobilajos telefonos un planšetdatoros varēšot skatīties bezmaksas filmas un TV seriālus, raksta
The
Telegraph.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Kurš gan nav noilgojies pēc zaļas zāles, tikko plaukušu ziedu aromāta un saules siltuma? Kamēr tas viss vēl nav rokas stiepiena attālumā, īsto noskaņu var radīt ar ziediem un telpaugiem, kas ar savu krāšņumu un aromātiskumu liks aizmirst par ziemu aiz loga.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!