Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume 7.Saeimas laikā ir saņēmis aptuveni simts dažādu delegāciju un ārvalstu viesu pasniegtās dāvanas un suvenīrus, no kuriem interesantākais ir Zviedrijas parlamenta spīkera dāvātais koka āmurs.
Āmuru Saeimas priekšsēdētājs dažreiz arī izmanto, vadot Saeimas plenārsēdes.

Par interesantām dāvanām var uzskatīt arī Taizemes vēstnieka dāvinātu apgleznotu porcelāna trauciņu ar vāciņu, baltkrievu tautastērpa jostu un alvas eļļas lampiņu, ko dāvinājis Norvēģijas pilsētas Stavongeras mērs. Dāvanu sarakstā arī atrodamas Uzbekistānas ārlietu ministra pasniegtā glezna ar nosaukumu "Karavāna" un Šanhajas pilsētas mēra dāvātais zīda izšuvums rāmī.

Straumes dāvanu saraksts liecina, ka pārsvarā viņš saņēmis grāmatas, gleznas, piemiņas zīmes un traukus, kā arī fotogrāfijas ar autogrāfiem.

Saeimas priekšsēdētājs kopā divos pēdējos gados ir saņēmis 19 grāmatas, 22 dažāda veida traukus, to vidū apgleznotus sienas šķīvjus, koka un kristāla vāzes, kā arī glāžu komlektu. Straumem dāvinātas arī 15 gleznas un grafikas, kā arī ducis piemiņas medaļu un tikpat daudz fotoalbumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!