Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 9.oktobrī, Latvijas Televīzijā sāksies televīzijas spēle "Es varu būt premjerministrs". Spēli vadīs žurnāliste Baiba Strautmane, savukārt žūrijā būs bijušie premjerministri, žurnālisti, politologi un sabiedrības viedokļu līderi.

TV četru raidījumu cikla "Es varu būt premjerministrs" mērķis ir mainīt Latvijas nākotni un veidot labāku valsti, meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kuri ir gatavi cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par dažādām ar valsts pārvaldi un starptautisko politiku saistītām tēmām, kuriem ir jaunas idejas valsts attīstībai un kuri redz sevi nākotnē valsts priekšgalā.

Par televīzijas spēles dalībnieku varēja kļūt ikviens cilvēks vecumā no 18 līdz 30 gadiem neatkarīgi no savas politiskās pārliecības, pieredzes un ambīciju apmēra. Televīzijas spēli sāks septiņi jaunieši no visas Latvijas, kuri pieteicās šī gada pavasarī: Vladlens Kovaļevs no Mārupes, Edmunds Jurēvics no Tukuma, Kārlis Apalups no Vecpiebalgas, Alise Usačova no Rīgas, Armands Astukevičs no Venstpils, Bruno Bahs no Iecavas un Artūrs Krancs no Rīgas.

LTV1 skatītāji spēles "Es varu būt premjerministrs" atlasi varēs vērot, sākot no 9. oktobra, ceturtdienās, pulksten 22.15. Pirmajā raidījumā jaunos premjerministra kandidātus vērtēs žurija – bijušais premjers Einars Repše, Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" žurnāliste Sanita Jemberga un reklāmas aģentūras "Mooz" radošais direktors Ēriks Stendzenieks.

Vienā no raidījuma uzdevumiem nākotnes premjeriem būs jāpiedalās preses konferencē, kur viņus iztaujās Latvijā zināmi žurnālisti - Kārlis Streips, Danils Smirnovs (LTV), Anna Platpīre (radio "Pieci.lv"), Ansis Īvāns (portāls "Delfi"), Lauris Zvejnieks (Latvijas Radio) un Didzis Melbiksis. Dalībniekiem būs jāspēj atbildēt uz jautājumiem par valdības veidošanu, algu apmēru privātajā un valsts sektorā, sociālajām garantijām, drošību Latvijā un citām aktuālām tēmām iekšpolitikā un ārpolitikā. Žurnālists Didzis Melbiksis atklās arī vairākus interesantus faktus par pašiem dalībniekiem, ko viņiem, iejūtoties premjera ādā, nāksies izskaidrot.

Jaunajiem Ministru prezidenta krēsla tīkotājiem arī būs jāsalīdzina savas zināšanas politikā un vēsturē ar esošajiem politiķiem, kā arī jāvērtē iepriekšējo Latvijas premjerministru darbi. Vienā no uzdevumiem katrs dalībnieks, uzdodot jautājumus, centīsies atminēt esošo un kādu no bijušajiem premjeriem.

Nākamajos raidījumos dalībniekiem būs jāpiedalās hipotētiskās politiskās situācijās, īstās televīzijas debatēs, jātiekas un jāsarunājas ar potenciālajiem vēlētājiem dažādas situācijās, jāprot sajust sabiedrības noskaņojums.

Noslēguma raidījumā, kas notiks 30. oktobrī, noskaidrosies spēles uzvarētājs, kurš saņems naudas balvu Ministru prezidenta mēneša algas apmērā, ko nodrošina Biznesa augstskola "Turība". Par Latvijas nākotnes premjerministru varēs balsot ikviens Latvijas Televīzijas skatītājs interaktīvā telefonbalsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!