Skolotāju streikā trešdien jau piedalās gandrīz 48 tūkstoši izglītības darbinieku, no kuriem nestrādā 23,2 tūkstoši cilvēku, BNS informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA).
Lielākais skaits to skolotāju, kas trešdien nestrādās trīs stundas vai arī visu dienu, ir Rīgā - 3190, Daugavpilī - 1476, Rīgas rajonā nestrādās 1360 skolotāji, bet Dobeles rajonā - 1328 cilvēki.

Savukārt vislielākais skaits streika atbalstītāju ir Cēsu rajonā - 1797, Rīgas rajonā - 5330 skolotāju, daudz atbalstītāju ir arī Daugavpilī, kā arī divās lielākajās valsts augstskolās - Latvijas Universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē.

Vismazāk streikotāju ir Ventspils pilsētā - 194, bet Ventspils rajonā tikai 135 skolotāji. Kuldīgas rajonā streiko tikai 250 skolotāji, Ludzas rajonā - 352, bet Valkas rajonā - 363 cilvēki. Šajos rajonos ir vismazāk arī streika atbalstītāju.

Neviens streikā nepiedalās Latvijas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā. Salīdzinoši citās augstskolās (Liepājas Pedagoģiskajā augstkolā un citās) tomēr ir gan streikotāji, gan arī protesta akciju atbalstītāji.

Precīzus datus par izglītības darbinieku skaitu streikā LIZDA apkopos tikai 2.decembrī, jo tad skaitļus iesūtīs visas arodbiedrības organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!