Foto: DELFI
Gadījumā, ja pēc iepazīšanās ar pilno tiesas spriedumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes atjaunošanu darbā, būs jālemj par biroja vadītāja Jaroslava Streļčenoka atbilstību ieņemamajam amatam, galīgo lēmumu par viņa atlaišanu pašreizējā valdošā koalīcija sliecas atstāt nākamās, oktobra sākumā ievēlamās Saeimas ziņā.

Tas izriet no Laimdotas Straujumas (V) valdību veidojošo politisko partiju koalīcijas sanāksmes pirmdien žurnālistiem sacīja koalīcijas politiķi, uzsverot, ka Strīķei labvēlīgais spriedums vēl var tikt pārsūdzēts un nebūtu pareizi, ja kādi lēmumi tiktu pieņemti pirms spēkā stājies galīgais tiesas spriedums.

Straujuma pēc 24. aprīļa, kad būs pieejams pilns pirmās instances sprieduma teksts, iecerējusi tikties ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, ar kuru tiks apspriesta tālākā rīcība.

Premjerministre, kas pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pieļāva varbūtību, ka konflikts starp Streļčenoku un Strīķi tomēr varētu maksāt Streļcenokam amatu, uzsver: "Nav pieļaujams, ka KNAB turpinās tas process, kas ir ildzis pusotra gada garumā."

Tomēr koalīcijas partneri no ZZS, Nacionālās apvienības un Reformu partijas par Streļcenoka likteni izteikties nesteidz, uzsverot, ka lēmumu par KNAB priekšnieka atbilstību ieņemamajam amatam varēs pieņemt tikai pēc tam, kad spēkā būs stājies pēdējās instances tiesas spriedums.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norāda, ka, ņemot vērā to, ka KNAB nodrošina politisko partiju finansiālās darbības un priekšvēlēšanu aģitācijas kontroli, nebūtu korekti, ja Saeima pirms vēlēšanām lemtu par biroja priekšnieka atstādināšanu.

"Jebkurš izteikums no politiķu puses var tikt traktēts kā politisks spiediens," piebilst NA pārstāvošais Einārs Cilinskis.

"Delfi" jau informēja, ka pagājušajā nedēļā Rīgas Centra rajona tiesa atcēla Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atbrīvošanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!