Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks par savu turpmāko rīcību lems pēc iepazīšanās ar KNAB priekšnieka amata atlases komisijas lēmumu, pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Līdz ar to Streļčenoks nekomentē komisijas lēmumu un to, vai pieteiksies jaunajā konkursā.

Jau ziņots, ka komisija konkursa otrajai kārtai nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem. To vidū bija arī Streļčenoks.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka konkursa atlases komisija piektdien nolēma nevienu no desmit kandidātiem nevirzīt konkursa otrajai kārtai. To vidū bija arī Streļčenoks. Šāds lēmums pieņemts pēc iesniegto dokumentu pārbaudes un informācijas saņemšanas no Satversmes aizsardzības biroja (SAB), žurnālistiem paziņoja konkursa komisijas vadītājs Krieviņš.

Konkrētus iemeslus, kāpēc neviens no kandidātiem nav atbildis definētajiem kritērijiem, viņš neminēja, vien norādīja, ka šie iemesli bijuši dažādi. Krieviņš arī atturējās komentēt saņemto informāciju no SAB.

Pašreizējā KNAB priekšnieka Streļčenoka pilnvaras beigsies 17.novembrī.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai BNS bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka. Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!