Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks ir pārdomājis un nepametīs savu amatu.

Streļčenoks trešdien žurnālistiem sacīja, ka pēdējās dienās apsvēris vairākas rīcības iespējas, tostarp, arī pamest KNAB vadītāja amatu, jo viņš nebūtu gatavs "uzņemties atbildību par [KNAB priekšnieka vietnieces Jutas] Strīķes darbībām".

"Tomēr esmu nolēmis palikt," sacīja Streļčenoks.

Streļčenoks, kurš trešdienas rītā izteicās, ka nekavējoties savu vietnieci Strīķi atstādinās no amata, žurnālistiem sacīja, ka lēmums vēl nav pieņemts, tas sekošot tuvākajā laikā. "Šobrīd viņa strādā birojā, cik man zināms, viņai aizvien nav pielaides valsts noslēpumam," sacīja Streļčenoks.

Viņš arī atkārtoti pauda uzskatu, ka premjers, atceļot lēmumu par Strīķes atlaišanu, ir pārkāpis savas pilnvaras un uzņēmies tiesas kompetenci. "Tas ir precedents. Man bail, ka arī turpmāk KNAB lēmumus skatīs nevis tiesā, bet premjera birojā."

"Es labprāt KNAB taisnību pierādītu tiesā," sacīja biroja vadītājs, tomēr tas neesot iespējams, jo lēmumā bijis norādīts, ka tas nav pārsūdzams.

Pēc Streļčenoka domām, šis precedents radot risku, ka politiskas personas arī turpmāk vēlēšoties ietekmēt biroja darbu un tas traucēšot korupcijas apkarošanai.

Streļčenoks uzsvēra, ka premjera lēmums atjaunot amatā Strīķi nopietni iedragājis KNAB prestižu.

Tāpat viņš pieļāva, ka premjers, atjaunojot Strīķi amatā, vēlas kaut ko noslēpt. Sīkāk šo savu pieļāvumu biroja vadītājs gan nepaskaidroja, vien atkārtoti norādīja, ka politisko spēku iejaukšanās KNAB darbībā neesot pieļaujama.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks pērnā gada nogalē atbrīvoja no amata savu vietnieci Strīķi, šo lēmumu pamatojot ar to, ka viņa zaudējusi darba devēja uzticību.

Strīķe par Streļčenoka lēmumu iesniedza sūdzību premjeram Valdim Dombrovskim (V).

Premjers 7.janvārī Streļčenoka lēmumu atcēla, tādejādi Strīķi atjaunojot darbā.

Premjers savu lēmumu pieņēmis, izvērtējot KNAB priekšnieka izdoto rīkojumu un iesniegtos papildus materiālus šī lēmuma pamatošanai, kā arī Strīķes sūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!