Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pirms došanās atvaļinājumā ierosinājis disciplinārlietas pret diviem biroja galvenajiem speciālistiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Streļčenoks, kurš no vakardienas devies atvaļinājumā, 11.jūlijā parakstījis rīkojumus par disciplinārlietu ierosināšanu pret diviem galvenajiem speciālistiem - vienas speciālistes pienākumos ietilpst lietvedības jautājumi, bet otrs speciālists strādā Darbības nodrošinājuma nodaļā. Abu disciplinārlietu izmeklēšanas komisijas vadītājs ir Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists Alvils Strīķeris.

Pret speciālisti ierosināta disciplinārlieta par to, ka viņa, piemēram, izgatavojusi dokumenta kopiju bez iestādes vadītāja rīkojuma. Savukārt pret viņas kolēģi ierosināta disciplinārlieta, jo viņš, piemēram, iespējams, sagatavojis pavadvēstuli, tādējādi nav ievērojis amata aprakstā noteikto par pienākumu izpildi.

Disciplinārlietu izmeklēšanas termiņš ir 11.augusts. Saskaņā ar noteikumiem disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš ir viens mēnesis, tomēr pēc komisijas motivēta lūguma KNAB priekšnieks izmeklēšanas termiņu var pagarināt uz laiku, kas nav ilgāks par četriem mēnešiem, bet gadījumā, ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija, KNAB priekšnieks termiņu var pagarināt uz laiku, kas nav ilgāks par gadu.

Jau ziņots, ka KNAB jūnija beigās ir sākta dienesta pārbaude, kurā tiek izvērtēta biroja Izmeklēšanas nodaļas vadītājas Lienītes Šikores rīcība.

Dienesta pārbaude sākta, jo Šikore, iespējams, nav kontrolējusi kāda izmeklētāja darbības. Tādā veidā viņa, iespējams, nav pildījusi savus pienākumus.

Rīkojumu par dienesta pārbaudes sākšanu parakstījusi tobrīd KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja, KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietniece Ilze Jurča. Dienesta pārbaudes termiņš noteikts līdz 17.jūlijam, bet pēc vajadzības to var pagarināt.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša informēja, ka KNAB saņēmis prokurora iesniegumu ar norādījumu - veikt dienesta izmeklēšanu un izvērtēt iespēju saukt pie disciplināratbildības atbildīgās amatpersonas, tostarp Izmeklēšanas nodaļas vadītāju, par rīcību, nekontrolējot kriminālprocesa izmeklēšanas gaitu izmeklēšanas laikā, kas noveda pie izmeklēšanas novilcināšanas un Kriminālprocesa likuma pārkāpumiem, tādā veidā nepildot Kriminālprocesa likumā uzliktos pienākumus.

Ziņots arī, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrajā pret Strīķi ierosinātajā disciplinārlietā viņai piemērojis disciplinārsodu - pazemināšanu amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!