Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks galvenos Izmeklēšanas nodaļas vadītājas Lienītes Šikores darba pienākumus uzticējis pildīt citai amatpersonai.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Streļčenoks, pamatojoties uz Šikores iesniegumu un ievērojot likumu par "Interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", no šodienas līdz turpmākajam rīkojumam uzdevis Šikores vietniecei Agitai Znotiņai papildus tiešajiem amata pienākumiem pildīt izmeklētāju tiešā priekšnieka pienākumus, nodrošinot izmeklēšanas darba organizēšanu, vadīšanu un koordinēšanu birojā.

Ar Streļčenoka rīkojumu visi iepriekš izdotie viņa rīkojumi par izmeklētāju tiešo priekšnieku zaudē spēku.

Neskatoties uz to, ka Šikore paliek savā amatā, Znotiņai līdz ar papildus darba pienākumiem noteikta piemaksa 30% apmērā no mēnešalgas.

Znotiņa pienākumu izpildē tagad būs tieši padota KNAB priekšnieka vietniekam korupcijas apkarošanas jautājumos.

Šikore februāra sākumā vērsās ar iesniegumu pie Streļčenoka. Ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, lai novērstu jebkādu iespēju apšaubīt birojā pieņemto lēmumu tiesiskumu un pamatotību, Šikore lūdza KNAB priekšniekam, nosakot dokumentu, kas saistīti ar apvienību "Saskaņas centrs", partiju "Gods kalpot Rīgai" un to biedriem, turpmāko virzību, nenoteikt viņu kā atbildīgo amatpersonu.

Nesen TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka Šikores vīrs kandidēja partijas ''Saskaņa'' sarakstā 2014.gada 4.oktobrī notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās. Šikors pērn partijai ziedojis arī 1500 eiro. Tieši lietu saistībā ar neseno skandālu par iespējamām nelikumībām "Rīgas satiksmē" ar šaubīgo mazgāšanas līdzekļu iepirkumu nolēma atlikt malā KNAB Izmeklēšanas nodaļa.

Šikore bija viena no pieciem KNAB nodaļu vadītājiem, kuri 2013.gada oktobrī nosūtīja vēstuli toreizējam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kurā aicināja nekavējoties izveidot komisiju, kas izvērtētu iemeslus Streļčenoka atbrīvošanai no amata. Šie KNAB nodaļu vadītāji uzskatīja, ka Streļčenoks birojā nodarbojas ar mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!