Foto: F64

Strīdīgā un kašķīgā koalīcija ir rīcībspējīga, šādu viedokli sestdien "Vienotības" domes sēdē pauda partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, raksturojot Valda Dombrovska (V) valdību veidojošo partiju attiecības.

Politiķe uzsvēra, ka vēl nekad budžeta projekta apspriešana nav prasījusi tik ilgu laiku, jo katra partija cenšas "brīžiem histēriski aizstāvēt savas intereses". Viņai piebalsoja labklājības ministre Ilze Viņķele, pēc kuras domām, šobrīd strīdos valdībā necenšas uzvarēt ar idejām, bet gan ar skaļāko balsi.

Āboltiņa uzsvēra, ka "Vienotībai" būs vairāk jāstrādā, jo situāciju atšķiras no tās, kāda tā bija "Vienotībai" ienākot politikā - ir mainījies sabiedrības pieprasījums un pieaugusi politiskā konkurence, tāpēc partijai ir jābūt gatavai uz atklātu dialogu.

Cēsīs bija ieradušies ap 100 "Vienotības" biedru, vadību pārstāvēja Āboltiņa, bet nebija premjera un vairuma Saeimas deputātu.

Domes sēdes slēgtajā daļā tiks apstiprināta kārtība, kādā "Vienotība" izvirzīs kandidātus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. "Vienotība" ir pirmā partija, kas oficiāli sākusi gatavošanos EP vēlēšanām. Visticamāk, tajās ar pirmo numuru startēs EP deputāte Sandra Kalniete, un "Vienotība" cer iegūt vismaz trīs deputātu vietas. Pašlaik "Vienotībai" EP ir četri deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!