Saeimas deputātu asi kritizētajā vairāk kā četrus miljonus latu vērtajā Valsts kancelejas projektā par vienotās valsts cilvēkresursu informācijas un vadības sistēmas izveidi iestādi konsultēs SIA "Ernst & Young Baltic", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā publiskotā informācija.

Konsultantu atbalstu vienotās valsts cilvēkresursu informācijas un vadības sistēmas izstrādē auditori VK sniegs par 91 322 latiem.

Konkursā piedalījās arī SIA "PriceWaterhouseCoopers" , kura piedāvājuma cena bija 83 143 lati, un SIA "AA Projekts" ar 44 000 latu piedāvājumu. "AA Projekts" konkursa rezultātus apstrīdēja, taču IUB sūdzību noraidīja.

VK projekts, ko īsteno no pērnā gada 1.februāra līdz 2013.gada 31.decembrim, paredz, ka Valsts kanceleja sadarbībā ar Finanšu ministriju un Valsts administrācijas skolu Eiropas Sociālā fonda ietvaros izstrādās un ieviesīs vienotu valsts pārvaldes iestāžu cilvēkresursu plānošanas un vadības IT sistēmu, kurā apkopos datus par visās valsts pārvaldes iestādēs nodarbinātajiem.

Šo sistēmu plānots sasaistīt ar citiem valsts pārvaldes finanšu plūsmas, grāmatvedības un darba samaksas moduļiem, lai kopumā atvieglotu datu apstrādi un analīzi, novērstu kļūdu rašanās un neprecīzu datu izmantošanas iespējas un specifiski cilvēkresursu vadības un plānošanas sistēmai - lai apkopotu uz vienotas platformas visu informāciju par valsts pārvaldē nodarbinātajiem.

Projekta kopējās izmaksas ir 4 miljoni latu, no tiem ESF līdzfinansējums ir 3,4 miljoni latu, bet valsts finansējums - 605 404 lati.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) pieprasīja VK paskaidrojumus par atteikumu iepazīstināt Saeimas deputātus ar VK plāniem apgūt ESF līdzekļus strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē. Premjers reaģēja uz publiski izskanējušo informāciju, ka VK pārstāve Saeimas deputātiem atteikusies sniegt informāciju par Valsts kancelejas izstrādāto ESF projektu "Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē".

Saeimas Eiropas lietu komisija sasauca sēdi, lai pārliecinātos, vai ir lietderīgi 3,3 miljonus latu ES fondu naudas tērēt valsts pārvaldes administratīvās kapacitātes celšanai. Savukārt VK, ignorējot komisijas lūgumu, savu projektu deputātiem nebija iesniegusi.

Tāpēc Eiropas lietu komisija atkārtoti pieprasīja Valsts kancelejai iesniegt komisijā tās sagatavoto projektu un šī jautājuma izskatīšanai jau tuvākajā laikā plāno sasaukt atkārtotu komisijas sēdi, uz kuru tiks aicināta arī Veismane.

VK savukārt skaidro, ka informāciju deputātiem nav iesniegusi, jo tā nav bijusi pieprasīta rakstiski, savukārt konfidencialitāte projektam noteikta atbilstoši ES prasībām, lai izvairītos no ziņu noplūdes par summām, ko plānots tērēt projekta ietvaros veiktajiem iepirkumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!