Strīdoties par sestdien gaidāmā referenduma lietderību, Pensionāru un senioru partijas priekšsēdētājs Jānis Kleinbergs ceturtdien vakarā publiski pameta LTV raidījuma "100. pants" tiešraidi, pārmetot tā dalībniekiem "muļķību runāšanu", bet vadītājiem – liegumu paust savu viedokli.
Kleinbergs diskusiju dalībnieku argumentus tam, kādēļ nevajadzētu piedalīties referendumā, sauca par muļķībām. Viņš uzsvēra, ka liela daļa pensionāru dzīvo badā, kas esot Satversmes pārkāpums. Kleinbergs pieprasīja mikrofonu noņemšanu un pēc skaļas uzrunas pameta LTV studiju.

LTV raidījumā piedalījās arī "Sabiedrība citai politikai" pārstāvis Gatis Kokins, kas aicināja iedzīvotājus sestdien doties uz balošanas iecirkņiem, savukārt neapmeklēt referendumu aicināja labklājības ministre Iveta Purne (ZZS), premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) ārštata padomnieks sociālajos jautājumos Pēteris Leiškalns, kā arī Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis (TP). Viņo norādīja, ka referenduma pozitīvs iznākums sagraus valsts budžetu un pasliktinās Latvijas finansiālo situāciju starptautisko organizāciju acīs. Raidījumā piedalījās arī Pensionāru savienības priekšsēdētāja Aina Verze, kas uzsvēra, ka pensionāri ir sadalījušies šajā jautājumā.

Tiešraidi vadīja žurnāliste Iveta Eksne un LTV ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!