Foto: LETA

No amata atstādinātā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) bijusī priekšnieka vietniece Juta Strīķe Strīķe joprojām ir biroja štatā, taču uz darbu nenāk, tāpēc alga viņai netiekot maksāta, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" sacīja biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

"Par ko? Par ko man maksāt nodokļu maksātāja naudu?" atbildēja Streļčenoks, saņemot jautājumu par Strīķes un biroja darba attiecībām.

Vēl februārī Strīķe raidījumam "1:1" sacīja, ka kopš 2015. gada 1. oktobra KNAB viņai ir pārstājis maksāt algu. Sīkāku informāciju par algas neizmaksāšanu KNAB viņai neesot sniedzis. "Cik ilgi jūs ietu uz darbu, ja jums nemaksātu neko?" uzsvēra Strīķe.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka tikai normatīvā regulējuma nesakārtotības dēļ Strīķe atjaunota amatā. Viņš skaidroja, ka tiesa vērtējusi tikai procedūru nevis skatījusi lietu pēc būtības, tāpēc tiesas spriedums bijis Strīķei labvēlīgs un viņa tikusi atjaunota darbā.

Jau ziņots, ka Streļčenoks atbrīvoja Strīķi no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Streļčenoks 2014. gada 11. jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā par juristi uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 2014. gada 21. jūliju. Tāpat Strīķe vairākkārt vērsusies tiesā par disciplinārsodu atcelšanu.

2015. gada februārī KNAB lūdza biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai vērtēt iespējamos Strīķes darba pārkāpumus un sniegt arodbiedrības piekrišanu izbeigt darba tiesiskās attiecības starp KNAB un Strīķi. Arodbiedrība šādam lūgumam nepiekrita. Savukārt šī gada janvārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa skatīja lietu pēc KNAB pieteikuma par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar KNAB amatpersonu Jutu Strīķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!