Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces amatā ar tiesas spriedumu atjaunotā Juta Strīķe gan ierodas darbā birojā, bet reāli savus pienākumus nepilda, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš informēja, ka Strīķe, lai gan darbā atjaunota, tikusi pazemināta amatā uz divām ar pusi nedēļām. Viņas vietā KNAB vadītāja vietnieka pienākumus pilda izmeklēšanas nodaļas vadītāja.  

Streļčenoks sacīja, ka spriedums par Strīķes atjaunošanu amatā ir izpildīts, viņa nāk uz darbu. Savus tiešos pienākumus Strīķe nepilda, bet gan „staigā kaut kur citur". Kopš tā brīža, kad viņa ir birojā, viņa nepilda pienākumus un nesaņem uzdevumus, sacīja Streļčenoks.  

Viņš atzīmēja, ka arī Ilze Draveniece, kura ar tiesas spriedumu atjaunota amatā, nepilda savus pienākumus.

Streļčenoks uzsvēra, ka viņam kā darba devējam ir pienākums reaģēt uz to, ka darbinieki nestrādā un savus pienākumus nepilda, tāpēc viņa lēmums par sankcijām noteikti sekošot.

Vaicāts par viņa darbības izvērtēšanu, ko paredzējusi darīt premjerministre Laimdota Straujuma (V), izveidojot viņa darba vērtēšanas komisiju, Streļčenoks pauda uzskatu, ka premjere lēmumu par viņu jau ir pieņēmusi. Lēmums pieņemts jau pērn, kad premjere publiski paudusi atbalstu viņa atbrīvošanai no amata. 

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa  iepriekš arī apmierināja bijušās KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas Dravenieces prasību un lika viņu atjaunot amatā.

2014.gada 20.decembrī KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, pamatojoties uz Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiemnolēma Strīķi kā neatbilstošu ieņemamam amatam atbrīvot no darba.

Toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 7.janvārī Streļčenoka lēmumu atcēla, taču 14.janvārīStreļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti. 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbusavai vietniecei, bet šoreiz jaunā valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) strīdā neiejaucās unStreļčenoka rīkojumu neatcēla, līdz ar to tika sākta tiesāšanās.

Tiesāšanās laikā Srīķe jau ir pārcelta KNAB Juridiskās nodaļas galvenā speciālista (jurista) amatā - Streļčenoks 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju. No šī datuma Strīķe tika iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu pieņemšanas jautājumos.

Taču Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa decembra sākumā apmierināja Strīķes prasību lietā par pazemināšanu amatā, atceļot šo lēmumu. Tomēr spriedums šajā daļā nestājās spēkā nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!