Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Juta Strīķe biroja priekšnieka vietnieces amatā atkārtoti nav jāatjauno, uzskata KNAB.

Ņemot vērā, ka Rīgas Centra rajona tiesas kā pirmās instances spriedums par Strīķes atjaunošanu amatā bija izpildāms nekavējoties, KNAB viņu atjaunoja amatā šogad 11.aprīlī, atzina KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Viņa atgādināja, ka par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un darba uzdevumu neizpildīšanu Strīķei tika piemērots disciplinārsods - pazemināšana amatā, un no 31.oktobra Strīķe ir biroja Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste-juriste.

"Ievērojot minēto, KNAB paskaidro, ka, tā kā jau ir notikusi sprieduma izpilde, Strīķe atkārtoti amatā nav jāatjauno," uzsvēra KNAB pārstāve.

Plašākus komentārus attiecībā uz KNAB vērtējumu par Augstākās tiesas (AT) spriedumu KNAB šobrīd atturas sniegt, norādot, ka pilnais spriedums vēl nav saņemts. Tas tiks sagatavots 2015.gada 12.janvārī.

Jau ziņots, ka AT Civillietu departaments pirmdien, 29.decembrī, rīcības sēdē atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā par bijušās KNAB priekšnieka vietnieces Strīķes atjaunošanu amatā, līdz ar to stājas spēkā spriedums par viņas atjaunošanu vietnieces amatā.

Pērn 20.decembrī KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, pamatojoties uz Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem nolēma Strīķi kā neatbilstošu ieņemamam amatam atbrīvot no darba.

Toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 7.janvārī Streļčenoka lēmumu atcēla, taču 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti. 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei, bet šoreiz jaunā valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla, līdz ar to tika sākta tiesāšanās.

Tiesāšanās laikā Srīķe jau ir pārcelta KNAB Juridiskās nodaļas galvenā speciālista (jurista) amatā - Streļčenoks 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju. No šī datuma Strīķe tika iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu pieņemšanas jautājumos.

Taču Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa decembra sākumā apmierināja Strīķes prasību lietā par pazemināšanu amatā, atceļot šo lēmumu. Tomēr spriedums šajā daļā nestājās spēkā nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!