Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks sveicinās ar savu bijušo vietnieci Jutu Strīķi, kura pēc pazemināšanas amatā turpinot nākot uz darbu, bet savus pienākumus tā arī nepildot, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzina Streļčenoks.

Viņš atzina, ka patlaban apkopo nepieciešamos materiālus, lai Strīķi atkal atbrīvotu no amata.

"Strīķe nāk uz darbu, es ar viņu sveicinos, bet pienākumus viņa nepilda," esošo situāciju raksturoja Streļčenoks.

Kopumā ar biroju jau tiesājas astoņi darbinieki, bet puse no tiem esot uzsākuši tiesāšanos pirms ieņēmu šo amatu, atzina KNAB vadītājs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Sabiedrība par atklātību "Delna" secinājusi, ka Streļčenoks nav piemērots KNAB vadītāja amatam. Tāpat viņš rīkojies neētiski, vērošoties pret medijiem un prasot paskaidrot to paustos viedokļus.

Savā ziņojumā premjerministrei Laimdotai Straujumai (V) "Delna" novērtējusi KNAB vadītāja septiņas kompetences: ētiskumu, stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, orientāciju uz attīstību, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu.

Savukārt Straujuma jau norādījusi, ka pat ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbs tiks novērtēts kā apmierinošs, viņa ir apņēmības pilna virzīt izskatīšanai jautājumu par biroja vadības nomaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!