Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces pienākumus pagaidām uzticēts pildīt KNAB Izmeklēšanas nodaļas priekšnieka vietniecei Agitai Znotiņai, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Znotiņa arī pagaidām pilda Izmeklēšanas nodaļas priekšnieka pienākumus, jo viņas priekšniece Lienīte Šikore ir atvaļinājumā.

Jau ziņots, ka iepriekšējā KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe no pirmdienas tika pazemināta amatā par galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

Jau ziņots, ka disciplinārlietā par pārvietošanās ierobežojumu neievērošanu Strīķei nesen tika piemērots rājiens.

Pērn Streļčenoks ierosināja divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Strīķi. Viena disciplinārlieta pret Strīķi tika ierosināta pagājušā gada 13.augustā. Streļčenoks viņai piemēroja rājienu, taču Strīķe to pārsūdzēja tiesā, kura savu spriedumu pagaidām nav pieņēmusi. Otra disciplinārlieta tika ierosināta pērn 17.oktobrī. Ņemot vērā, ka iestājies noilgums personas saukšanai pie disciplināratbildības, šī disciplinārlieta tika izbeigta.

Pērn 20.decembrī Streļčenoks, pamatojoties uz Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem nolēma Strīķi kā neatbilstošu ieņemamam amatam atbrīvot no darba.

Toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 7.janvārī Streļčenoka lēmumu atcēla, taču 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti. 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei, bet šoreiz jaunā valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

Strīķe vērsās Centra rajona tiesā, kura 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu. Strīķe pēc sprieduma varēja jau nākamajā dienā atgriezties darbā. KNAB spriedumu ir pārsūdzējis, taču lieta vēl nav izskatīta apelācijas instances tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!