Foto: LETA

Janvāra beigās bijusī valsts kontroliere Ingūna Sudraba reģistrējusi tautas kustību "No sirds Latvijai", vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Tautas kustība reģistrēta 28.janvārī un tās juridiskā adrese ir kāds dzīvoklis Zolitūdē.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, biedrības mērķi ir "strādājot sabiedrības labā, ar savu personīgo piemēru, stiprināt savstarpējo cieņu, saticību, mīlestību, uzticību, sadarbību, godīgumu, taisnīgumu, saprašanos sabiedrībā, radot kopā būšanas un dalīšanās prieku".

Tās mērķis ir "radīt iespēju katram Latvijas iedzīvotājam dot savu pienesumu Latvijas uzplaukumam, nodrošināt valsts varas un sabiedrības godīgu, harmonisku un uz izcilību orientētu atklātu sadarbību, līdzdarbojoties normatīvo aktīvu izstrādē un pilnveidošanā, rūpējoties par unikālu, nestandarta produktu un pakalpojumu attīstību," liecina "Lursoft" dati.

Tāpat biedrība apņēmusies atbalstīt kultūras vērtību daudzveidību, tautību un konfesiju līdzāspastāvēšanu, kopt un attīstīt Latvijas unikālo kultūrvēsturisko un garīgo mantojumu, iesaistīties dažādu projektu izstrādāšanā un ieviešanā, sadarboties ar valsts pašvaldību, sabiedriskām, saimnieciskām organizācijām un komercfirmām, biedrībām un nodibinājumiem, kā arī privātpersonām Latvijā un ārzemēs, piesaistīt sponsoru un labvēļu ziedojumus mērķu sasniegšanai

Biedrību un nodibinājumu reģistra dati atklāj, ka kopā ar Sudrabu biedrībā darbojas Diāna Novicka.

Sudraba, kas patlaban neatrodoties Latvijā, gan LTV nav vēlējusies sniegt telefonisku interviju, norādot, ka ir gatava sniegt interviju tikai tiešraidē.

LTV norāda, ka līdz šim publiski nav izskanējuši viņas domubiedru vārdi, bet tagadējais Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs Gunārs Kūtris apstiprinājis, ka Sudraba viņu aicinājusi komandā, norādot, ka viņš komentārus varēs sniegt tikai pēc tam, kad būs beidzies viņa pilnvaru termiņš ST.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī Sudraba apstiprināja tautas kustības veidošanu, kā tas iepriekš jau bija izskanējis medijos, taču viņa nesniedza skaidras atbildes uz jautājumiem, kā tas konkrēti izpaudīsies.

Sudraba stāstīja, ka tautas kustības mērķis ir veidot tādu valsts varu, kura strādā tautas labā, nevis kā pašlaik, kas orientēta vien uz atsevišķu cilvēku interesēm. Tautas kustība nebūšot formāls veidojums, tuvākajā laikā netiks arī izstrādāti statūti. Viņas mērķis neesot būt līderei.

Taču konkrētas atbildes uz jautājumiem, kas būs šīs kustības līderis, tās dalībnieki, kā tā sauksies un tiks organizēta, precīzi netika sniegtas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!