Foto: F64
Neapmierināti ar partijas vadības darbu un neizpratnē par Ingunas Sudrabas rīcību parlamentārās izmeklēšanas komisijā vairāki viņas vadītās "No sirds Latvijai" ("NSL") Saeimas frakcijas deputāti apsver iespēju pamest frakciju un turpināt darboties parlamentā kā neatkarīgie deputāti, pirmdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Pagaidām, kā ziņo laikrasts, gan neviens nesteidzas rakstīt iesniegumu par izstāšanos cerībā, ka 28. oktobrī gaidāmais "NSL" kongress varētu viest kādas pozitīvas pārmaiņas.

"Es par šo jautājumu tagad nevēlētos īpaši runāt, bet nenoliedzu, ka kongresā es gribu uzstāties ar savu redzējumu partijas attīstībai. Mums organizācijā ir daudz sasāpējušu jautājumu. Ja mans piedāvājums netiks uzklausīts, tad neizslēdzu iespēju vēl šā sasaukuma laikā pamest partiju un Saeimā strādāt kā neatkarīgais deputāts," ceturtdien pēc Saeimas sēdes sarunā žurnālistiem atklāti pauda "NSL" deputāts Arvīds Platpers.

Viņš, kā vēsta "Latvijas Avīze", pieļauj, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās varētu vairs nestartēt, jo jūtas politikā savu paveicis.

Līdzīgās pārdomās šobrīd atrodas arī deputāte Silvija Šimfa, kuru satrauc partijas vadības tuvredzība organizācijas attīstīšanas jautājumā.

"Es un citi kolēģi valdes sēdē ne reizi vien esam runājuši par nepieciešamību nostiprināt partiju, jo esam samērā laba organizācija. Uz vēlēšanu brīdi mums bija labs reitings, bet šobrīd tas ir kritiski zems, kas rada grūtības ar jaunu biedru piesaistīšanu. Ja intensīvi nestrādāsim pie partijas stiprināšanas, tad nākamajās Saeimas vēlēšanās varam palikt zem 5% barjeras. Šo to partijas vadība sadzirdēja, bet lielākoties diemžēl ne. Tādēļ situācija izskatās arvien bēdīgāka," intervijā laikrakstam teica Šimfa.

Neformālās sarunās ar laikraksta žurnālistiem "NSL" pārstāvji neslēpj, ka viņos neizpratni radījusi arī partijas līderes Sudrabas rīcība parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadībā, piemēram, lēmums par konsultantiem piesaistīt ar Aivaru Lembergu saistītus cilvēkus. Cik noprotams, savus jautājumus viņi frakcijas sēdē aiz slēgtām durvīm uzdevuši partijas vadītājai, bet pārliecinošus skaidrojumus nav saņēmuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!