Uzņēmums "Juva" iesniedzis sūdzību par Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" 10,8 miljonus eiro vērto riepu iepirkuma konkursa rezultātiem, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Sūdzību IUB plāno izskatīt līdz 12.maijam.

Pēc IUB pieejamās informācijas, iepriekš uzņēmumi "Juva" un "AK12" bija iesnieguši sūdzības par attiecīgo "Rīgas satiksmes" iepirkumu un, izskatot minētās sūdzības, IUB Iesniegumu izskatīšanas komisija aizliedza slēgt līgumu.

Tādējādi "Rīgas satiksme" sludināja jaunu konkursu, kurā tiesības slēgt vispārīgo vienošanos par riepu piegādi ieguvusi kompānija "Laneks". Līgumcena ir 10,8 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis pastāstīja, ka riepas paredzētas Rīgas sabiedriskajam transportam - autobusiem un trolejbusiem, un līguma darbības laiks būs četri gadi.

"Laneks" ir reģistrēts 1992.gadā un tā pamatkapitāls ir 994 tūkstoši eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Uzņēmums vienādās daļās pieder četrām privātpersonām.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!