Foto: Publicitātes attēli

Uzņēmēji, kuri neatbilst iepirkuma konkursa izvirzītajām prasībām vai nespēj laikā sagatavot prasīto dokumentāciju, regulāri iesniedz sūdzības, radot liekas "spēlītes", komentējot SIA "Lemminkainen Latvija" un SIA "Balt Trest" iesniegtās sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) par Mežaparka Lielās estrādes pārbūves konkursu, skaidroja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Viņš apgalvoja, ka Īpašuma departaments konkursa nolikumu ir rūpīgi izstrādājis, ņemot vērā kvalitātes prasības, atbildību un realizācijas termiņu.

"Mežaparka Lielās estrādes pārbūve uzliek valstisku atbildību, jo pirmās kārtas pārbūves jāpabeidz zināmā termiņā. 2018. gada 18. jūnijs nav pārspīlēts termiņš. Ap Līgo svētkiem estrādi jau sāk pielāgot Dziesmu svētkiem, tāpēc 18. jūnijs ir gandrīz pēdējā diena, kad objekts ir jānodod ekspluatācijā," pauda Burovs.

"Ņemot vērā, ka ne pirmo gadu nodarbojamies ar iepirkumu sludināšanu, mēs regulāri redzam šīs "spēlītes", kad uzņēmēji, kas nespēj laikā sagatavot iepirkuma dokumentāciju, vai nespēj atbilst izvirzītajām prasībām, sniedz sūdzības," pauda Burovs, piebilstot, ka uzskata iepirkuma nolikumu par atbilstošu šāda objekta pārbūvei, un neuzskata, ka tas būtu jāmaina.

Ierēdnis informēja, ka Īpašuma departamentam atbilde uz uzņēmēju sūdzībām IUB jāsniedz līdz 24. februārim, bet tas centīsies to izdarīt ātrāk, lai IUB līdz 10. martam varētu pieņemt lēmumu.

Burovs uzsvēra, ka Īpašuma departamentam svarīgākais ir, lai viss ieplānotais tiktu paveikts noteiktajos termiņos. Lai to izdarītu, pārbūves darbi ir jāsāk ne vēlāk kā 1. maijā. Tādā veidā celtniekiem tiks doti 13 mēneši būvdarbiem un vēl divas nedēļas, lai objektu nodotu ekspluatācijā.

Īpašuma departamenta direktors norādīja, – ja sāksies sūdzību izskatīšana IUB un tiks pagarināti iepirkuma termiņu, radīsies jautājums, vai būvdarbus varēs pabeigt laikā. "Tad arī rodas jautājums, vai vispār ir vērts darbus sākt, ja tos laikā nepabeigs?" retortiski pauda Burovs.

Ziņots, ka SIA "Lemminkainen Latvija" un SIA "Balt Trest" iesnieguši sūdzības IUB par Rīgas domes Īpašuma departamenta izsludināto iepirkuma konkursu par Mežaparka Lielās estrādes pārbūvi.

Īpašuma departaments iepirkuma konkursu izsludināja 13. janvārī un pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 23. februāris.

"Balt Trest" iesniegumā IUB pauž, ka konkursa nolikums ir sagatavots neatbilstoši tiesību aktiem, nepamatoti ierobežojot pretendenta tiesības piedalīties iepirkumā un nenodrošinot godīgu konkurenci, jo "satur nesamērīgas prasības".

"Balt Trest" lūdz izvērtēt, vai pasūtītājs nolikumu sagatavojis atbilstoši publisko iepirkumu likuma noteikumiem un vispārējiem tiesību principiem, un gadījumā, ja nolikums ir neatbilstošs lūdz IUB uzdot Īpašuma departamentam veikt izmaiņas iepirkuma procedūras dokumentos vai arī uzdot izbeigt uzsākto iepirkuma procedūru.

Savukārt "Lemminkainen Latvija" vēl nav sniedzis skaidrojumu par savas sūdzības būtību.

Mežaparka estrādes būvniecības 1. kārta izmaksās 23 miljonus eiro, projekta pirmā rekonstrukcijas posma būvprojekta prezentācijā stāstīja projekta autori Austris Mailītis un Juris Poga. No tiem 43% finansējuma paredzēti skatītāju laukam, 22% skatītāju lauka aprīkojumam, 25% piebraucamajiem ceļiem un 10% ārējiem inženiertīkliem.

Plānots, ka projekta būvniecība sāksies vasarā, un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) projekta prezentācijā solīja, ka Mežaparka estrāde tiks nodot ekspluatācijā 2018. gada 18. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!