Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdien suns sakodis seju kādai 10 gadus vecai meitenei, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Negadījums noticis Rīgas reģionā, meitenei pēc koduma ir dziļas brūces vaigā.

Termisku apdegumu guvusi gadu veca meitenīte Zemgales reģionā. Aizķerot kafijas krūzi, karstais dzēriens applaucējis bērna krūškurvja ādu. Mediķi meitenīti nogādājuši Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā.

Savukārt Latgalē kāds vīrietis, būdams alkohola reibumā, uzkritis uz karstas krāsns, gūstot vienas puses kājas, rokas un vēdera apdegumu. Bet Zemgales reģionā 44 gadus vecam vīrietim zāles pļaušanas laikā kāja pakļuvusi zem akmens, kā rezultātā vīrietim ir kājas pirkstu trauma ar daļēju amputāciju un kaulu bojājumiem. Arī šis vīrietis bijis alkohola reibumā.

Smagu traumu guvis kāds 53 gadus vecs vīrietis Vidzemē, strādājot ar leņķa slīpmašīnu. Darba rīkam ir plīsusi ripa, kā rezultātā vīrietim ir plēsta brūce kaklā un atslēgas kaula lūzums. Tāpat Vidzemes reģionā kāda 48 gadus veca sieviete nokritusi no 3,5 metru augstuma, gūstot smadzeņu satricinājumu un apakšdelma lūzumu.

Kopumā pagājušajā diennaktī saņemti 1176 izsaukumi, no kuriem 234 saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!