Foto: F64
Vīrietis, kurš Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas mediķu aprūpē šogad nonācis teju katru trešo dienu, nav mainījis savu netikumus un šīs nedēļas laikā ar ātro palīdzību stiprā alkohola reibumā ievests vēl divas reizes. Šogad slimnīcā viņš paviesojies jau 87 reizes un palicis parādā vairāk nekā 1500 eiro.

"Vīrietis, par kuru ziņojām nedēļas sākumā, kurš gada laikā 85 reizes ir nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās palīdzības klīnikā ar alkohola intoksikāciju, arī šajā nedēļā ar NMPD brigādēm tika ievests divas reizes. Tātad, nu jau mēs runājam par 87 reizēm un ir skaidrs, ka šis skaitlis augs, bet atteikt šiem cilvēkiem mēs arī nevaram," portālam "Delfi" sacīja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Viņa norāda, ka šādi cilvēki, kuri gada laikā slimnīcā tiek nogādāti desmitiem reižu ar alkohola intoksikāciju ir vismaz desmit.

Konkrētais pacients ir aptuveni 40 gadus vecs vīrietis.

Ņemot vērā samilzušās problēmas veselības aprūpē, kad ārstniecības iestādes, tostarp Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, kas ir Latvijas lielākā daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīca, ir spiestas strādāt nepietiekama finansējuma apstākļos, ir nepieciešams risinājums jautājumam par atskurbtuvju darbības tiesisko regulējumu, jo pašlaik šis pakalpojums faktiski tiek īstenots uz ārstniecības iestāžu rēķina, uzsver mediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!