Foto: RIA Novosti/Scanpix
Svešvalodu centralizēto eksāmenu nedēļa kopumā pagājusi mierīgi un tajā fiksēts tikai viens starpgadījums, pastāstīja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Vienīgais negadījums, par ko VISC ziņoja pati skola, bijis neizdevies angļu valodas eksāmena mutvārdu daļas ieraksts Dagdas vidusskolā, kur skolēni eksāmena runāšanas daļu jau pārkārtojuši.

Kā piektdien, pēc svešvalodas eksāmenu noslēguma, sacīja vidusskolas direktore Vija Gekiša, eksāmeni krievu un vācu valodā pagājuši bez starpgadījumiem un katra skolēna mutvārdu daļa ir ierakstīta audio formātā, kā to arī paredz eksāmena norises kārtība.

Gekiša norādīja, ka skolas pedagogi joprojām ir ļoti satraukti par notikušo, jo vēl aizvien nav skaidrs, kāpēc aparatūra nebija ierakstījusi skolēnu veikto eksāmenu mutvārdu daļu. Direktore noraidīja, ka kāds būtu mēģinājis apzināti traucēt eksāmena norisi. Viņa pauda, ka skolā "nav ne deputātu, ne biznesmeņu bērnu", kas, iespējams, varētu mest ēnu šādu bažu virzienā.

Par šonedēļ notikušajiem eksāmeniem angļu, vācu, franču un krievu valodā VISC citas sūdzības nav saņēmis.

Jau vēstīts, ka viens negadījums eksāmena norises laikā noticis Dagdas vidusskolā, kur skolēniem vakar nācies eksāmenu pārkārtot, jo joprojām nezināmu iemeslu dēļ eksāmena vadītājiem nebija izdevies ierakstīt eksāmena runas daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!