Foto: DELFI
Svētdien, 1. maijā Latvijā tiek atklāta spiningošanas un zemūdens medību sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai, portālu "Delfi" informēja SIA "ZZ Dats" mārketinga vadītāja Vita Jekimova.

Bez jau atļautajām zivju sugām no 1. maija atļauts lomā paturēt līdakas ne vairāk kā piecas zivis, kuru minimālais pieļaujamais garums ir 50 centimetru un alatas ne vairāk kā vienu zivi, kuras minimālais garums ir 30 centimetru.

No 1.maija atļauta makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem, kā arī ēsmai var izmantot zivis.

Dodoties makšķerēt ir jāpārbauda, lai klāt būtu derīga makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karte, kurā norādīts personas vārds, uzvārds un personas kods, kā arī dokuments, kurš ļauj identificēt personu (fotogrāfija, vārds, uzvārds un personas kods).

Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartes numuru var arī nosaukt un uzrādīt personu identificējošu dokumentu. Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartes iespējams iegādāties specializētajos makšķernieku veikalos, Latvijas pasta nodaļās un arī elektroniski interneta mājas lapā www.makskeresanaskarte.lv.

Vietās, kur noteikta licencētā makšķerēšana, licencētā vēžošana vai licencētās zemūdens medības papildus jāuzrāda derīga īpašā atļauja (licence), kuru var iegādāties pie ūdenstilpes apsaimniekotāja vai elektroniski (internetā) portālā www.epakalpojumi.lv.

Portālā esošais pakalpojums "e-Loms" nodrošina iespēju iegādāties vairākas licences vienlaicīgi, katrai no tām norādot termiņu, ūdenstilpi un personu, kura licenci izmantos. Maksāt par licenci var izmantojot pircējam ērtāko internetbanku. Iegādāto licenci pircējs saņem SMS veidā uz norādīto tālruņa numuru, kā arī licence ir pieejama portālā. Nepieciešamības gadījumā licenci var izdrukāt papīra formātā. Bez licenču iegādes portālā www.epakalpojumi.lv iespējams elektroniski reģistrēt noķertos lomus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!