Foto: F64
Svētdienas, 26. februāra, rītā Kurzemē, Zemgalē un vietām Vidzemē, Latgalē sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informē VAS Latvijas Valsts ceļi pārstāvji.

No rīta braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ir sekojošos ceļa posmos: Rīgas apvedceļš, kā arī Ainažu, Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils virzienā visa maršruta garumā; Siguldas virzienā no Rīgas līdz Līgatnei; Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam; Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Lielvārdei, kā arī Rēzeknes virzienā no Varakļāniem līdz Terehovai un no Grebņevas līdz Rēzeknei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Kurzemē, Zemgalē un Rīgas, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres un Rēzeknes apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā gaidāmi ilgstoši nokrišņi. Sniegs, kas pāries slapjā sniegā un lietū. Austrumu rajonos sniega sega pieaugs par sešiem centimetriem. Snigšanas laikā gaidāma pasliktināta redzamība un ceļi apledos.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistīta 81 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!