Ņemot vērā nestabilo drošības situāciju valstī, Ārlietu ministrija neiesaka ceļotājiem doties uz Taizemes Karalistes un Kambodžas pierobežu, portālam "Delfi" pavēstīja ministrijā.

Tāpat nav vēlams doties uz vairākām provincēm Taizemes un Malaizijas pierobežā – Patānī (Pattani), Jalā (Yala), Narāthivāta (Narathiwat) un Sonkhla (Songkhla).

Ministrija atgādina, ka ceturtdien un piektdien vairākās tūristu iecienītās vietās Taizemē, tostarp Huahinā (Huan Hin), Surātthānī (Surat Thani), Trangā (Trang) un Puketā, notika sprādzieni.

Ceļotājus, kuri atrodas Taizemes kūrortos vai plāno turp doties, ministrija aicina sazināties ar tūroperatoriem vai lidsabiedrībām, precizējot, vai ceļojuma norise tiks īstenota saskaņā ar plānoto. Vienlaikus Ārlietu ministrija aicina izvairīties no cilvēku pulcēšanās vietām, būt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem, uzturoties sabiedriskās vietās, un sekot līdzi vietējo varasiestāžu norādījumiem.

"Valstī pastāv augsti terorisma draudi," uzsver ministrijā, aicinot ceļotājus regulāri sekot līdzi informācijai par politiskās un drošības situācijas attīstību valstī, kā arī pārliecināties par uzturēšanās vietas drošību.

Uzturoties Taizemē, tūristiem vienmēr līdzi ir jābūt pasei, kuru var pieprasīt uzrādīt jebkurā laikā. Tāpat jāņem vērā, ka ar tūrista vīzu strādāt ir aizliegts.

"Karaļa un karaliskās ģimenes kritika tiek uzskatīta par krimināli sodāmu, par kuru draud līdz pat 15 gadiem ieslodzījumā. Sodi par narkotisko vielu glabāšanu, izplatīšanu un ražošanu ir bargi, ieskaitot nāvessodu," informē ministrijā.

Tāpat Taizemē bieži notiek ceļu satiksmes negadījumi, kuros bojā iet cilvēki. Ārlietu ministrija neiesaka ceļotājiem pašiem vadīt automašīnu vai motociklu.

Ārkārtas situācijā iespējams sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!