Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. decembra plkst. 6.30 līdz 13. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma (VUGD) 43 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Plkst. 14.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Talsu novada Valdgales pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pusotra stāva dzīvojamā māja 160m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, ar kaimiņa palīdzību no mājas tika evakuēts viens cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.04.

Plkst. 23.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Robežu ielu Skrīveros, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 80m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 2.55.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības sadales skapis, elektrības līnijas balsts, vieglā automašīna, ārdurvis, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kā arī sodrēji astoņu ēku dūmvados.

Sākoties aukstākam laikam, ugunsdzēsēji glābēji ik dienu dodas uz vairākiem izsaukumiem saistībā ar ēku dūmvados degošiem sodrējiem. Lai izvairītos no iespējamās ugunsnelaimes, VUGD aicina iedzīvotājus rūpīgi pārbaudīt vai krāšņu un pavardu dūmvadi un dūmkanāli ir iztīrīti, kā arī, ja nepieciešams, nodrošināt to iztīrīšanu no sodrējiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma septiņus izsaukumus, kur bija nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu no nolūzušiem kokiem.
Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Leona Paegles ielā Cēsīs no koka nocēla kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!