Saeimas Tautas partijas (TP) frakcija nolēmusi neatbalstīt Olafa Brūvera apstiprināšanu Valsts cilvēktiesību biroja (VCB) direktora amatā, žurnālistus informēja frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece.
Kā paskaidroja Muižniece, TP frakcija pauž šaubas par Brūvera spējām vadīt VCB darbu nākamajos četros gados. Muižniece informēja, ka pret Brūvera apstiprināšanu VCB direktora amatā balsojuši 15 no 24 frakcijas deputātiem.

Savukārt atbalstu Brūveram pauda politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" frakcijas priekšsēdētājs Jānis Jurkāns. Viņš apgalvoja, ka arī pārējie Saeimas frakcijas deputāti atbalstīs Brūvera kandidatūru.

Saeimas apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcija atbalstīs Brūvera ievēlēšanu VCB direktora amatā, žurnālistus informēja frakcijas vadītājs Vents Balodis. Savukārt Saeimas savienības "Latvijas ceļš" frakcija un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcijai par Brūveru būs brīvais balsojums. Līdz ar to pašlaik nav skaidrs, vai Brūvera pilnvaru termiņš VCB direktora amatā tiks pagarināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!