Tautas partijas (TP) reitings gada laikā samazinājies par ceturto daļu, jo partijai bija jālabo kļūdas, kuras tika izdarītas iepriekšējās Saeimas priekšvēlēšanu eiforijā, un arī Viļa Krištopana valdības kļūdas, — tā aģentūrai LETA skaidroja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lagzdiņš.
“Tas ir likumsakarīgi, ka mums ir samazinājies reitings, jo mēs esam valdošās koalīcijas kodols,” sacīja Lagzdiņš. Deputāts skaidroja, ka vairums cilvēku Ministru prezidenta Andra Šķēles lēmumus un viņa darbību saista ar TP. “Kuram gan patīk nepopulāras lietas,” piebilda Lagzdiņš.

Vērtējot Tautas partijas reitinga kritumu, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas priekšsēdētājs Juris Bojārs aģentūrai LETA šodien pauda uzskatu, ka tas ir tautas vērtējums par šīs partijas darbu. TP pirms vēlēšanām sociālajās sfērās solījusi “brīnumus”, bet “tagad cilvēki redz, ka tie visi bija meli”, sacīja Bojārs.

Apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs savukārt pauda uzskatu, ka reitingu kritums gan TP, gan arī savienībai “Latvijas ceļš” (LC), kam tas sasniedzis pat trešdaļu, liecina, ka strādāt pozīcijā ir grūtāk nekā opozīcijā.

“TP un LC manā skatījumā ļoti labi nostartēja vēlēšanu kampaņā un uzskrūvēja sev augstāku popularitāti nekā īstenībā, un tagad tas viss normalizējas,” sacīja Požarnovs.

Deputāts arī pauda uzskatu, ka TP pašlaik ieņem liberālas partijas nišu un tādēļ sāk konkurēt ar LC, kas ietekmē abu partiju reitingus.

Gada laikā Tautas partijas popularitātes reitings samazinājies vairāk nekā par ceturto daļu — pagājušā gada novembrī tas bija 24,7%, bet šā gada novembrī — 18,3%. To aģentūra LETA uzzināja Saeimā, kuras frakcijas jau saņēmušas jaunākos tirgus un sabiedriskās domas pētījumu firmas SKDS datus par vēlētāju noskaņu šā gada novembrī.

Šā gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, Tautas partijas reitings samazinājies vēl par 0,8%, un pašlaik to no otras populārākās partijas — sociāldemokrātiem — atdala tikai 2,3%. Tautas partijas reitings novembrī ir bijis 18,3%, bet Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) — 16%. LSDSP reitings mēneša laikā ir palielinājies par 0,8%, bet gada laikā — par 0,7%.

Šie reitingi noteikti, 789 repondentiem — Latvijas pilsoņiem uzdodot jautājumu: “Ja rīt notiktu LR Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko partiju vai apvienību Jūs balsotu?”

Novembrī reitinga pieaugums ir bijis vēl tikai apvienībai “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, kam reitings, salīdzinot ar oktobri, palielinājies par 0,6%. Novembrī par TB/LNNK balsotu 13,1% Latvijas pilsoņu, kas ir par 0,2% mazāk nekā pirms gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!