Valsts valodas likuma būtiskākajos pantos Tautas partija un Tēvzemei un brīvībai/LNNK nav panākusi vienprātību arī sestdien notikušajās konsultācijās. Pagaidām Izglītības komisijas akceptēto valodas likuma variantu konsekventi aizstāv tikai TP un Latvijas ceļa deputāti.
Kā raksta “Diena”, būtiskas viedokļu tuvināšanās nav arī par Sabiedrības integrācijas koncepciju.

TP un TB/LNNK pārstāvju politiskās konsultācijas par ceturtdien Saeimā izskatāmo valodas likumu un otrdien valdībā akceptējamo integrācijas koncepciju nav būtiski tuvinājušas abu partiju atšķirīgās pozīcijas. Nozīmīgākajos valodas likuma pantos, kas skar valodas lietošanu publiskajos pasākumos un publiskajā informācijā, TP turpina atbalstīt Saeimas Izglītības komisijā akceptēto kompromisa variantu, bet TB/LNNK to uzskata par nepieņemamu.

Līdz valodas likuma izskatīšanai tēvzemieši vēl turpinās konsultācijas, bet frakcijas vadītājs Andrejs Požarnovs atturējās komentēt, cik ticama ir iespēja, ka partija maina viedokli.

No TB/LNNK ieteiktajām 39 izmaiņām Sabiedrības integrācijas koncepcijā TP jau iepriekš atbalstīja 22 un sestdien panākta vienošanās vēl par diviem labojumiem, kā arī jaunu ierosinājumu — obligāta vēstures eksāmena noteikšanu 9. klašu beidzējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!